Prima runda de alegeri locale in PSD, tinute in aceste zile, pare sa fi fost cistigata de oamenii lui Adrian Nastase. N-au lipsit, evident, nici scandalurile care s-au lasat si cu demisii din partid.

Scandal la alegerile interne ale PSD din municipiile Arad si Craiova. Din cauza tensiunilor provocate de pierderea puterii de catre PSD, in toamna anului trecut, cinci consilieri locali pesedisti din Arad s-au autosuspendat din partid, acuzind actuala conducere interimara, numita la recomandarea lui Adrian Nastase in anul 2004, de marginalizare politica.

Trimis de centru sa supervizeze alegerile, liderul PSD Dan Matei Agathon a decis sa-i excluda pe cei cinci din partid. Consecinta: din sase consilieri locali, PSD mai detine unul si, din noua consilieri judeteni, mai are patru. Noul sef al PSD Arad este Ionel Dat, apropiat al taberei Nastase. La Craiova, pesedistii l-au reales, simbata, pe Neculai Grigoras ca sef al organizatiei si i-au retezat orice sansa actualului sef al PSD Dolj, deputatul Ion Calin, de a candida la un nou mandat pentru aceasta functie in luna aprilie.

Si la Iasi, primarul orasului, Gheorghe Nichita, considerat un apropiat al lui Nastase, a candidat singur si a fost ales in unanimitate lider al organizatiei municipale. Ion Iliescu a avut, in schimb, mai multa trecere in Moldova, la Piatra-Neamt, unde organizatia locala a votat, cu ocazia alegerilor interne, pentru sustinerea candidaturii acestuia la sefia partidului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.