PSD isi pregateste un "guvern din umbra, dupa ce liderul acestui partid, Adrian Nastase, i-a indemnat pe pesedisti sa se pregateasca temeinic pentru alegeri anticipate.

Actualul presedinte al PSD, Adrian Nastase, si viitorul presedinte al acestui partid, Ion Iliescu, participa cu zel la intrunirile organizatiilor teritoriale si lanseaza nu numai indemnuri la unitate, dar si pentru o mobilizare generala in vederea anticipatelor.
Saptamana trecuta, Nastase a dat startul pregatirilor pentru alegerile anticipate. Sambata a fost randul lui Ion Iliescu sa dea detalii despre acest subiect. Prezent la Conferinta Judeteana PSD Neamt, el a anuntat ca, in contextul viitoarei formule de la nivelul conducerii centrale a partidului, se pregateste un "guvern de rezerva".

Sarcina constituirii acestui guvern din umbra va reveni presedintelui executiv al partidului, adica lui Adrian Nastase. Guvernul din umbra va monitoriza actuala guvernare si va elabora politicile proprii pentru activitatile legislative din Parlament, precum si politicile pentru viitoarea guvernare. Iliescu a mai anuntat ca, dupa Congres, se vor constitui 10-11 departamente cu oameni care au experienta in diferite domenii si care sunt bine pregatiti profesional, departamentele urmand sa fie conduse de un birou coordonator, condus tot de presedintele executiv. El a mai spus ca secretarul general va coordona secretariatul general al PSD, iar presedintele va raspunde de Biroul Executiv si de Biroul Permanent. Din Biroul Permanent ar urma sa faca parte, prin rotatie, cate opt presedinti din judete.

Portretul-robot al liderului pesedist

Portretul-robot al celor care vor conduce si vor reprezenta PSD cuprinde, in viziunea lui Iliescu, "competenta, carisma, forta de penetratie in randul diverselor categorii, autoritate morala".
Iliescu a spus ieri la Conferinta judeteana a PSD Neamt ca astfel de oameni trebuie si "sa manifeste concordanta intre vorbe si fapte", nu sa fie "unii care una vorbesc, si alta fumeaza".

El a precizat ca un obiectiv al congresului social-democratilor il va constitui alegerea celor care vor reprezenta partidul pentru ca "oamenii nu stau sa judece ideologii sau baze doctrinare, nu stau sa studieze programe, contactul acestora fiind cu cel care vorbeste in numele partidului".
Iliescu a mai afirmat ca, la Congres, se va incerca inlocuirea structurilor actuale de conducerea a partidului "prea incarcate si stufoase cu unele mai simple, mai suple si mai flexibile.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.