Conducerea PSD s-a reunit in sedinta de astazi, pentru o ultima lectura a motiunii de cenzura, inainte ca aceasta sa fie depusa, peste cateva ore la Parlament.

La inceputul sedintei, Mircea Geoana a caracterizat textul motiunii drept unul "puternic si echilibrat". Pana in acest moment, peste 100 de parlamentari social-democrati au semnat textul.Procedura urmeaza a fi finalizata insa, la sedintele de grupuri parlamentare, intrucat mai sunt necesare aproximativ 18 semnaturi, informeaza NewsIn.

Desi demersul depunerii motiunii este pe ultima suta de metri, indeplinirea cerintelor procedurale nu a inlaturat nici acum dezbaterile din partid in legatura cu oportunitatea acestui demers.
Ion Iliescu, un constant critic al motiunii in ultima luna, a declarat vineri, la Realitatea TV, ca desi a semnat pentru motiune, spera ca ea sa nu treaca.

De altfel, indoielile ca unii parlamentari ai PSD nu vor respecta decizia conducerii si vor vota impotriva, persista si acum. Solutia indicata de Titus Corlatean, secretar general a fost aceea de a se vota la vedere, cu bile. Aceasta solutie are numerosi suporteri si in PD si PLD, formatiunile care au anuntat ca vor vota fara exceptie motiunea PSD si care au propus chiar vot deschis, nominal printr-o amendare a Regulamentului pentru a evita ceea ce au numit "trafic de voturi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.