SRI a anuntat, prin intermediul unui comunicat, ca serviciul nu supravegheaza si nici nu monitorizeaza oameni politici sau partide, informeaza NewsIn.

Prin intermediul aceluias comunicat, SRI a mentionat ca se pune la dispozitia Parlamenului, pentru a oferi lamuriri despre acuzatiile lui Mugur Ciuvica potrivit carora,serviciul ar spiona membri PNL..

"SRI nu desfasoara niciun fel de activitati de monitorizare/supraveghere a oamenilor politici sau a partidelor politice. Conform atributiilor conferite de lege, SRI este preocupat strict de elementele cu implicatii asupra intereselor strategice si de securitate ale statului roman. Fata de cele aparute in mass media, conducerea SRI a dispus deja realizarea unor verificari interne pentru a stabili in ce masura materialele prezentate public au legatura cu institutia noastra", se arata in comunicatul SRI, remis Agentiei NewsIn.

Serviciul mai spune ca "in deplina consonanta cu principiul controlului parlamentar asupra activitatii SRI si in spiritul transparentei, institutia se pune la dispozitia forurilor parlamentare abilitate prin lege si se angajeaza sa intreprinda toate demersurile pentru clarificarea aspectelor mentionate".

Anuntul facut de SRI, vine in contextul in care, in cursul zilei de ieri, Comisia parlamentara de control al activitatii SRI, se va intruni pentru a discuta acuzatia lui Mugur Ciuvica si a Grupului de investigatii politice (GIP), condus de catre acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.