Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a declarat, sambata, la Focsani, ca este necesar ca militarii romani sa fie retrasi din Irak si ca populatia ar trebui sa demonstreze in strada "cu lumanari aprinse" pentru a-i arata presedintelui Basescu ca "nu este ceea ce trebuie in fruntea Romaniei". Ministrul
Remes a precizat ca, daca romanii ar avea simt civic "suficient de pronuntat", acest al doilea deces ar fi scos lumea in strada.

Ministrul Agriculturii l-a atacat dur pe Traian Basescu, spunand ca, daca era un om care judeca, ar fi trebuit sa retraga trupele din Irak si Afganistan. Remes a facut referire si la recentele probleme de sanatate ale presedintelui Traian Basescu, afirmand ca "nici dupa ce s-a vindecat" nu si-a adus aminte sa retraga trupele din Irak. si Ludovic Orban a criticat, la Pitesti, lipsa de reactie a presedintelui Traian Basescu fata de incidentele din Afganistan si Irak din ultima vreme, soldate cu morti si raniti, sustinand ca militarii romani ar trebui retrasi chiar in lipsa unui anunt al sefului statului.