"Vom vota orice motiune de cenzura impotriva acestui Guvern, depusa de orice partid. Guvernul acesta este numarat la podea in acest moment. Trebuie cineva sa ii arunce prosopul", a spus presedintele PLD. Acesta a mai adaugat si faptul ca, pentru a nu provoca suspiciuni, liberal-democratii vor vota "la vedere".

"Nu eu, presedintele partidului, le-am cerut sa voteze transparent, ci parlamentarii din PLD au hotarat sa voteze astfel, sa arate bilele. Deoarece va exista o incercare de manipulare a opiniei publice din partea PSD - care cu oameni ca Hrebenciuc si Iliescu acolo, nu poti fi sigur niciodata cum se voteaza - si vor incerca, in cazul in care motiunea nu va trece, sa spuna ca PD sau PLD nu au votat in favoarea motiunii", a declarat Stolojan.

Daca motiunea "trece", Stolojan va discuta pentru un nou guvern,insa va respinge orice colaborare cu Partidul Social Democrat - "Nu vom participa la guvernare cu PSD, intrucat consideram ca acesta nu este un partid care sa-si duca pana la capat reforma". in opinia lui, "solutia corecta" ar fi alegerile anticipate, dar, "Din pacate, pe Constitutia actuala, este aproape imposibil sa ajungi la alegeri anticipate".