Presedintele Partidului Liberal Democrat (PLD), Theodor Stolojan, a declarat sambata la Slobozia ca cei 26 de parlamentari inscrisi in formatiunea politica pe care o conduce vor vota motiunea de cenzura care va fi depusa de PSD impotriva guvernului Tariceanu, in mod transparent, dar si orice alta motiune depusa de orice partid pe aceasta tema.

"Vom vota orice motiune de cenzura impotriva acestui Guvern, depusa de orice partid. Guvernul acesta este numarat la podea in acest moment. Trebuie cineva sa ii arunce prosopul", a spus presedintele PLD. Acesta a mai adaugat si faptul ca, pentru a nu provoca suspiciuni, liberal-democratii vor vota "la vedere".

"Nu eu, presedintele partidului, le-am cerut sa voteze transparent, ci parlamentarii din PLD au hotarat sa voteze astfel, sa arate bilele. Deoarece va exista o incercare de manipulare a opiniei publice din partea PSD - care cu oameni ca Hrebenciuc si Iliescu acolo, nu poti fi sigur niciodata cum se voteaza - si vor incerca, in cazul in care motiunea nu va trece, sa spuna ca PD sau PLD nu au votat in favoarea motiunii", a declarat Stolojan.

Daca motiunea "trece", Stolojan va discuta pentru un nou guvern,insa va respinge orice colaborare cu Partidul Social Democrat - "Nu vom participa la guvernare cu PSD, intrucat consideram ca acesta nu este un partid care sa-si duca pana la capat reforma". in opinia lui, "solutia corecta" ar fi alegerile anticipate, dar, "Din pacate, pe Constitutia actuala, este aproape imposibil sa ajungi la alegeri anticipate".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.