Cabinetul Tariceanu a gasit antidotul pentru referendumul propus de Cotroceni: introducerea votului uninominal prin asumarea raspunderii.
Informatia a fost facuta publica ieri de Ludovic Orban, la o reuniune a liberalilor din teritoriu. „Asumarea raspunderii a fost decisa prin consens in urma cu doua saptamini de catre conducerea PNL. Atunci se avea in vedere doar evitarea unui referendum propus de Presedintie. De citeva zile, mai exista inca un motiv serios: amendamentele PSD care denatureaza proiectul Pro Democratia si care ar bloca dezbaterile in Parlament“, a explicat ieri pentru Cotidianul Ludovic Orban solutia aleasa de Guvern. Orban mai spune ca asumarea va fi decisa „cu citeva zile inainte ca Traian Basescu sa trimita Parlamentului scrisorile pentru organizarea referendumului“. Reamintim, seful statului propune referendum pe 25 noiembrie daca legea nu este finalizata cu 30 de zile mai devreme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.