Gheorghe Funar a initiat o lege care prevede ca nici o persoana platita din bani publici sa nu poata sa aiba salariul mai mare decat al presedintelui tarii.
Senatorul PRM a declarat, ieri, ca exista persoane care au castiguri brute pe luna chiar si de 15 ori mai mari decat seful statului, la care se adauga prime trimestriale sau anuale.

Este vorba despre magistrati, directori de regii si societati comerciale cu capital de stat, principele Radu Duda, salariati din Ordinea Publica, a explicat Funar. “Ar trebui sa aiba venituri mai mici decat seful statului, care este ales uninominal, are responsabilitati uriase, este monitorizat zi si noapte. Nu poti sa compari presedintele tarii cu un director de penitenciar, care castiga peste 200 de milioane de lei pe luna si are pensie de serviciu, adica 80 la suta din leafa”, a precizat senatorul.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.