Romania este zguduita de noi amenintari conjugate, atat dinspre PSD, “unul dintre partidele cele mai lipsite de scrupule”, cat si dinspre Palatul Cotroceni si “grupurile sale de interese securisto-sereiste” care au ca tinta precisa rasturnarea Guvernului Tariceanu, a avertizat ieri Doina Cornea.
Doinea Cornea a dat ieri publicitatii o declaratie de presa in care il acuza pe presedintele Traian Ba­sescu ca incearca sa inlature cu ori­ce pret Guvernul Tariceanu, prin manevre perfide si indirecte de natura aparent juridico-legislativa, prin intrigi institutionale, prin insailari de induceri in eroare a institutiilor europene.

Cel mai bun guvern. Ea considera ca este deplorabil ca tocmai acum, in ultimul an al mandatului sau, guvernul - “incontestabil cel mai bun de 17 ani incoace” - este tulburat in activitatea sa, el mai avand cateva obiective precise de indeplinit in aceste ultime doua luni: organizarea alegerilor europarlamentare; finalizarea si votarea bugetului pe 2008, de care depinde si ameliorarea calitatii vietii in anul urmator; continuarea procesului de integrare europeana (economie, privatizari, reforme institutionale, absorbtie de fonduri europene). Cunoscuta dizidenta apreciaza ca de toate acestea depinde locul pe care Romania il va avea in Europa de maine, iar fiecare intarziere inseamna marginalizare, pierderi de fonduri si, totodata, compromiterea nivelului de trai al fiecarui cetatean.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.