Funar isi argumenteaza cererea prin faptul ca CNSAS s-a implicat in alegerea noului patriarh, prin citarea la audieri a anumitor mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi. "Membrii CNSAS, ale caror dosare si activitate nu au fost verificate de nimeni, au ajuns sa se napusteasca asupra Bisericii Neamului Romanesc", arata senatorul PRM prin documentul inaintat Birourilor Permanente reunite.

In acelasi document, senatorul PRM adauga ca unii membri ai Sfantului Sinod au fost "umiliti si terorizati" de catre CNSAS, care, in opinia sa, a dat o lovitura dureroasa BOR. In acelasi timp, Funar arata ca nimeni nu a impiedicat Colegiul in ultimii sapte ani sa ii verifice pe preoti, desi institutia nu a terminat nici macar verificarea altor persoane prevazute de lege, inaintea preotilor.

Senatorul PRM avertizeaza ca asupra membrilor CNSAS s-ar putea abate pedeapsa divina. "Probabil ca bunul Dumnezeu ii va pedepsi, pentru ca unii dintre membrii CNSAS, care stiu ce fac si de ce se straduiesc sa loveasca in Biserica", mai spune reprezentantul PRM, dupa cum informeaza NewsIn.