Liberalii vor sa conteste la Curtea Constitutionala respingerea ordonantei de restructurare a Guvernului, dar iau in calcul si varianta emiterii uneia noi. Democratii ameninta in acest caz si ei cu sesizarea Curtii.
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat miercuri ca respingerea ordonantei de reorganizare a Guvernului va fi sesizata „foarte probabil Curtii Constitutionale“. Olteanu acuza faptul ca Ordonantele nr. 24 si 25 nu au fost respinse cu votul a 69 de senatori, adica majoritatea necesara unei legi organice. In plus, seful deputatilor sustine ca prin legea de aprobare sau de respingere ar fi trebuit sa se reglementeze „masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonantei de reorganizare a Executivului. Respingerea celor doua acte normative ar lasa fara baza legala functionarea mai multor ministere ale Cabinetului actual, care la rindul sau ar urma sa revina la formula de 24 de ministere a primului guvern Tariceanu. Printre acestea, cel al Economiei si Finantelor, Internelor si Reformei Administrative, Transporturilor, Educatiei si Cercetarii sau cel al Agriculturii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.