Biroul Permanent National al Partidului Democrat, care se va reuni, astazi, ar putea discuta si valida lista formatiunii pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 25 noiembrie.
In urma cu doua saptamani, Colegiului Director al PD a introdus noi criterii pentru stabilirea ordinii pe lista de candidati la alegerile pentru Parlamentul European, respectiv prezentarea unui proiect de politica europeana fundamentat pe o problema interna. ”In stabilirea ordinii pe lista va conta foarte mult si proiectul politic european pe care candidatul il va sustine. Noi dorim ca orice parlamentar european al PD sa-si lege numele de un proiect politic european pe care sa-l duca la Bruxelles. Altfel spus, o problema de politica interna sa fie dusa la Bruxelles, rezolvata si apoi adusa in plan intern”, declara atunci presedintele democratilor, Emil Boc.De asemenea, strategia post-aderare elaborata de PD a fost transmisa candidatilor pentru PE, care isi vor alege un domeniu pe care il vor monitoriza, urmand sa-si prezinte propriul proiect politic in baza caruia vor fi selectati.Potrivit unor informatii, lista PD pentru PE va fi deschisa de Sorin Frunzaverde, iar actualii europarlamentari se afla pe locuri eligibile, cu exceptia lui Radu Tarle.Pe locuri eligibile ar putea figura Valeriu Tabara si Petru Filip.Tot in cadrul BPN al PD de astazi ar putea fi luata in discutie si situatia privind sefia Organizatiei de Tineret a PD, dupa anuntata retragere din cursa a deputatului Cosmin Popp. Totusi, conform unor surse, este posibil ca acesta sa revina asupra deciziei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.