PSD decide azi daca depune motiunea de cenzura. Aseara, pesedistii urmau sa negocieze cu PD o intelegere politica legata de sustinerea motiunii.
Liderii centrali si cei judeteni ai PSD vor lua astazi o decizie politica: depun sau nu motiunea de cenzura care ar putea duce la debarcarea guvernului Tariceanu. Cotidianul a intrat in posesia textului indelung anuntatei motiuni de cenzura prin care PSD vrea sa inlature de la putere actualul guvern PNL-UDMR. Motiunea PSD se intituleaza „1.000 de zile de haos - Sfirsitul guvernarii de dreapta“ si este structurata pe sapte mari capitole, fiecare capitol fiind destinat unui domeniu important, pastorit de cite un minister din actualul Cabinet. Domeniile criticate de textul motiunii sint: pensiile, agricultura, economia, absorbtia fondurilor europene, sanatatea, justitia si politica externa.

Inca din startul motiunii, social democratii justifica votul pe care l-au dat la investirea actualului Cabinet. „La 3 aprilie 2007, in momentul prezentarii in Parlament a Guvernului restructurat am insistat asupra faptului ca votul PSD nu este, sub nici o forma, un vot de incredere in noul guvern Tariceanu (...). Atunci am spus ca nu facem decit sa punem putin nisip sub rotile Guvernului, care patineaza, si ca ne pastram intreaga independenta de vot si de actiune politica in Parlament. Dupa 6 luni de guvernare dezamagitoare, constatam ca Guvernul nu mai patineaza, ci se scufunda“, motiveaza social democratii in textul motiunii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.