Potrivit unui studiu al Institutului de Politici Publice (IPP), presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, este campion absolut in a fenta legile anticoruptie, desi reprezentantii PRM sunt dusmani declarati ai fenomenului coruptiei.
Desi la nivelul discursului public toti liderii marseaza pe ideea de combatere a coruptiei, un studiu realizat de IPP, in perioada februarie 2006-iunie 2007, releva faptul ca deputatii si senatorii absenteaza de la votul unor propuneri legislative pe aceasta tema. Potrivit statisticilor elaborate de IPP, deputatii stau mai bine la acest capitol, cu o rata a prezentei de 58%. Singurul act normativ de combatere a coruptiei, care a reusit sa intruneasca consensul tuturor grupurilor parlamentare de la Camera Deputatilor, a fost propunerea legislativa 63/2007 pentru modificarea Legii 161/2003, propunere initiata de Alianta PNL-PD ce viza extinderea regimului incompatibilitatilor. Concret, propunerea abroga dreptul Guvernului de a da aprobare secretarilor stat, subsecretarilor de stat si membrilor Executivului de a face parte din consiliile de administratie ale regiilor autonome, institutiilor publice, societatilor de stat sau altor societati comerciale, in ideea limitarii riscului de abuzuri in functie si a cazurilor de coruptie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.