Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a apreciat sambata, la Focsani, ca partidele din Romania se organizeaza pentru alegerile europarlamentare “intr-un mod neortodox”.

”Liderii nostri ne-au relatat fel de fel de pregatiri care vin in contradictie cu prevederile legale. Ma refer la sisteme de furat la vot. Unele partide, in special PD, profita de reprezentantii lor in structurile locale si pun la punct sisteme prin care sunt siguri ca vor avea voturi multe. Vom incerca sa facem un material legat de intentia de frauda a PD”, a spus Dan Voiculescu. Acesta a precizat ca astfel de cazuri i-au fost semnalate in judetele Suceava, Bacau si Buzau. ”La Buzau, este un domn supraponderal care este foarte priceput la astfel de lucruri si care se pregateste din plin. De regula, cuvantul cheie este mituirea electorala sub diferite forme: de la punga cu zahar, ulei, gaini, porc si am auzit si cazuri de bani. Am auzit una, de mi-a stat mintea in loc: ii da un pantof la intrare si unul la iesire (din sectia de votare - n.r.). Ei isi pot permite, ca din cat au furat, au de unde sa dea si ulei, si zahar, si pantofi”, a spus Voiculescu. Cu toate acestea, liderul conservatorilor a reiterat faptul ca, din analiza facuta cu organizatiile din tara, rezulta ca partidul pe care il conduce poate obtine 7% la alegerile europarlamentare.

”Exista posibilitatea sa obtinem 7% la alegerile europarlamentare. Campania noastra va fi un mix intre problematica europeana si nevoile romanilor. Vom incerca sa demonstram ca oamenii nostri de la Bruxelles pot duce o politica ce va ajuta Romania”, a spus Dan Voiculescu. Totodata, presedintele PC respinge ideea schimbarii actualului Guvern in aceasta perioada, pe motiv ca Romania nu are nevoie acum de asa ceva. ”Nu avem nevoie acum sa cada Guvernul. Pentru ca vine intrebarea “ce urmeaza?”. Si cand vine aceasta intrebare, este nenorocire. Asa ca, mai bine cu rau, decat cu si mai rau”, a apreciat sambata Dan Voiculescu, aflat intr-o scurta vizita in judetul Ialomita, pentru a discuta cu o parte dintre membrii marcanti ai PC despre alegerile europarlamentare. Liderii Partidului Conservator atrag atentia asupra declansarii unei campanii, chiar inaintea alegerilor europarlamentare, a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) impotriva Guvernului si a unor reprezentanti ai partidelor din opozitie, informeaza un comunicat al PC. ”DNA va demara actiuni impotriva unor membri ai Guvernului in urmatoarele doua saptamani. Cresterea pensiilor a adus procente in plus adversarilor presedintelui, iar Traian Basescu tine neaparat ca acestia sa fie priviti ca si corupti inaintea campaniei pentru europarlamentare”, se arata in comunicat.

Conducerea PC este de parere ca institutia condusa de Daniel Morar urmareste crearea unui echilibru politic, care sa favorizeze Partidul Democrat (PD). ”Obiectivul DNA nu este de a rezolva cazurile de coruptie, ci de a deschide cat mai multe piste pentru a arata ca lucreaza si a intretine un climat de suspiciune prin stigmatizarea tuturor, lasand curat numai Partidul Democrat. A devenit deja o obisnuinta ca, ori decat ori se intampla ceva care strica planurile prezidentiale sa fie scosi procurorii, pentru a restabili echilibrul in favoarea lui Traian Basescu”, considera conservatorii. PC mai afirma ca lipsa de rezultate a DNA impune nevoia unei evaluari exigente si clare a activitatii institutiei. ”DNA cheltuie milioane de euro, in timp ce pentru activitatea institutiei nu exista alt criteriu de evaluare a eficientei inafara aprecierilor lui Traian Basescu. Singurele lucruri prin care s-au remarcat DNA sau Ministerul Public in ultimii ani sunt obsesia procurorilor de a avea acces liber la ascultatul convorbirilor, punerea in libertatea si apoi disparitia totala a lui Omar Hayssam si trei-patru dosare care sunt reluate periodic la televizor. Lipsa de rezultate a DNA impune nevoia unei evaluari exigente si clare a activitatii institutiei, in baza careia sa se ia o decizie fata de conducerea Departamentului”, se mai precizeaza in comunicatul PC.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.