„O prima cauza a ceea ce se intampla in aceasta perioada in politica romaneasca este aceea ca cel mai mare partid parlamentar, PSD, isi cauta practic drumul pe care doreste sa mearga. In acelasi timp, o alta cauza este aceea ca PD se dovedeste un partid din ce in ce mai obstructionist, care incearca sa impiedice buna functionare a institutiilor, vazand in aceasta o metoda de afirmare. In opinia mea, PD isi face iluzii in ceea ce priveste preluarea guvernarii, pentru ca pe de o parte scorurile din sondaje sunt fabricate, iar pe de alta parte, este evident ca aceasta formatiune politica este incapabila sa guverneze singura”, a afirmat Bolcas.

El a precizat ca, in ceea ce priveste partidul din care face parte, acesta a fost intotdeauna „constructiv”, propunand depasirea perioadei de „turbulenta politica” prin crearea unei solidaritati parlamentare si a unui guvern de uniune nationala. In alta ordine de idei, intrebat care mai este stadiul pregatirilor pentru campania electorala la PRM, Lucian Bolcas a precizat ca echipa condusa de seful de campanie, senatorul Valentin Dinescu, a elaborat deja mai multe materiale care au fost transmise filialelor teritoriale, pentru ca acestea sa isi poata insusi mesajul politic.

Cat despre lista de candidati, Lucian Bolcas a spus ca aceasta va fi lansata cel mai probabil cu cateva zile inainte de intrarea in perioada de campanie electorala.