Presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa, a deschis lista candidatilor partidului pentru europarlamentare care au dorit sambata, la Aeroclubul din Strejnic, sa-si testeze curajul, la inaltime, sarind cu parasuta de la aproximativ 4.000 de metri.

Exemplul liderului PIN a fost urmat de alti 12 “curajosi”, care, echipati corespunzator, au sarit cu parasuta, in tandem insa, cu un instructor. ”Asa e echipa PIN-ului. Face lucruri neobisnuite, lucruri placute, dar vrea sa sugereze ca in politica romaneasca e nevoie de mult curaj”, a declarat Cozmin Gusa.

In opinia acestuia, faptul ca “cei care ar putea deveni membri in Parlamentul European au acceptat provocarea, inseamna ca sunt bine pregatiti pentru lupta politica interna si europeana”. ”E mai complicat sa sari cu parasuta decat sa te lupti cu dinozaurii din politica romaneasca, asa ca cei care sar cu parasuta vor fi apti sa se infrunte si chiar sa ucida dinozaurii”, a afirmat liderul PIN, inainte de a se urca in avion
La aterizare, Cozmin Gusa a primit felicitari din partea instructorului Doru Baciu si nota 10 din partea membrilor PIN. Odata revenit cu picioarele pe pamant, Gusa a declarat ca “daca ar fi sa adreseze unui alt lider politic de la noi aceeasi provocare, nu ar avea cui, pentru ca unii sunt ori prea fricosi, ori bolnavi, ori prea grasi”. Initiativa “saltului cu parasuta” a apartinut vicepresedintelui PIN Lavinia Sandru, o “veterana” in acest domeniu, ea avand la activ inca o asemenea saritura. ”Eu am vazut ca sunt curajoasa si am vrut sa-i testez si pe colegii mei, pentru ca suntem o echipa. Nu este suficient sa fiu doar eu sau Cozmin Gusa curajosi. Nu stiu ce alt partid ar putea veni cu lista de candidati aici”, a spus Lavinia Sandru, adaugand ca “in politica mai sare si fara parasuta”.

Candidatii PIN pentru europarlamentare s-au lansat in aer cu un avion cu un singur motor cu turbina, unul dintre cele mai performante aparate de acest gen din lume. Ei au urcat la 4.000 de metri, timp de 55 secunde aflandu-se in cadere libera, viteza de “deplasare” fiind intre 230-250 pana la 300 de kilometri la ora.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.