Mircea Geoana crede ca a gasit o metoda de a darama Guvernul Tariceanu fara motiune de cenzura.

Ordonanta de reorganizare a Guvernului Tariceanu II va fi respinsa cu voturile PSD in Parlament.

Vidul legislativ ar putea produce o noua criza politica, intrucat in aceasta situatie nu se stie daca PD va fi sau nu membru al guvernarii.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a gasit o modalitate de a ocoli refuzul parlamentarilor sai de a sustine motiunea de cenzura. La Senat, pe ordinea de zi se afla in dezbatere ordonanta privind restructurarea Guvernului, ordonanta pe baza careia s-a format Cabinetul Tariceanu II, dupa ce PD a fost scos din Executiv si numarul ministerelor a fost redus. Senatorul PSD Doru Ioan Taracila a aruncat informatia vineri, cand a declarat ca maine va cadea Guvernul condus de premierul Calin Popescu Tariceanu, inainte ca motiunea de cenzura a social-democratilor sa fie depusa la Parlament. "Exista 99,9 la suta sanse ca Guvernul sa nu mai aiba sustinere juridica. De circa patru luni, am amanat saptamanal supunerea la vot a unui proiect de lege de aprobare a structurii, organizarii si functionarii Guvernului, iar maine va fi votat. Este vorba de Ordonanta de Urgenta 25/2007 privind aprobarea restructurarii Guvernului, care se afla in dezbatere in Senat din data de 25 mai", a declarat, la Calarasi, Doru Ioan Taracila. In opinia senatorului social-democrat, maine seara Guvernul nu va mai avea sustinere legislativa. "Noul Guvern Tariceanu, ca sa functioneze, a trebuit sa dea o lege prin care s-au infiintat noua ministere. A desfiintat si restructurat ministere si agentii, in frunte cu Ministerul Integrarii. Ca Guvernul, in totalitatea lui, si fiecare minister in parte sa poata cheltui legal banul public, trebuie sa aiba o lege de organizare si functionare", a spus Taracila.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.