Vlad Hogea, istoricul inspirat de opera nazistului Julius Streicher, candideaza la alegerile europene din partea PNG, pe locul trei dupa Becali si Catalin Dancu, fostul avocat al lui Dumitru Sechelariu.

Gigi Becali si-a finalizat lista cu candidati pentru alegerile europene. Liderul PNG spune ca pozitiile pe lista au fost stabilite pe baza notorietatii. Becali insusi deschide lista, punandu-i pe urmatoarele doua locuri pe avocatul Catalin Dancu si pe controversatul deputat Vlad Hogea. Helmut Duckadam este pe locul sase, iar istoricul Alexandru Mihai Stoenescu este cotat abia cu pozitia noua.

Vlad Gabriel Hogea face parte din primii trei oameni pe care PNG i-ar trimite la Bruxelles si Strasbourg. Gigi Becali a precizat care au fost criteriile in functie de care au fost alesi primii de pe lista. "Criteriul pentru cei de pe primele locuri a fost notorietatea, ca asa este in politica romaneasca. Adica, care sunt si cunoscuti, si competenti. si am zis hai sa facem asa, pe notorietate", a explicat Becali.

Notorietatea lui Hogea se datoreaza, in mare parte, publicarii unei carti intitulate "Nationalistul". De la momentul publicarii, in 2001, volumul a starnit reactii dure din partea organizatiilor minoritatilor si a societatii civile. Comisia Internationala asupra cercetarii Holocaustului din Romania a acordat volumului un spatiu amplu in raportul final, considerand cartea drept unul din principalii exponenti ai xenofobismului si antisemitismului si l-a denuntat pe Hogea drept "negationist al Holocaustului". in raportul final al Comisiei, volumul este calificat drept "o cartulie imunda". "Cartea este compusa din articole publicate in prealabil in "Romania Mare" si "Politica" sau pamflete prezentate de autor drept "studii", aparute sub pseudomin intr-o revista locala", se spunea in raportul Comisiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.