Mircea Geoana si-a mutat cartierul general la Hotelul Confort, unde noul sau "locotenent", Liviu Dragnea, impreuna cu secretarul general al PSD, Titus Corlatean, au convocat organizatiile judetene, incepand de joi, sub pretextul pregatirii de campanie electorala pentru alegerile din noiembrie.
Adevaratul subiect de discutie intre Geoana si baronii judeteni a fost legat de situatia tensionata din partid si de incercarile gruparilor Iliescu-Nastase - Cluj de a convoca un congres extraordinar. Amenintat serios cu demiterea dinfunctie, presedintele PSD a incercat sa obtina sprijinul filialelor pentru excluderea din partid a inamicilor Iliescu, Nastase si Mitrea. Aceasta este masura pe care Geoana intentioneaza sa o ia miercuri, in sedinta Comitetului Executiv al PSD.

Potrivit unor surse participante la discutiile cu liderii PSD, presedintele partidului i-a anuntat pe sefii din teritoriu ca "miercuri va fi luata o decizie hotaratoare", iar Titus Corlatean l-a secondat, explicandu-le ca "a venit timpul unui schimb intre generatii". In acelasi timp cu negocierile purtate cu sefii de filiale, in pregatirea excluderii trioului Iliescu-Nastase-Mitrea, reminiscentele carierei diplomatice l-au facut pe acelasi razboinic Geoana sa trimita, totusi, doi soli de pace la Adrian Nastase, intr-o tentativa de impacare. Solii, personificati de Titus Corlatean si vicepresedintele PSD, Ioan Stan, au fost practic dati pe usa afara de fostul lor sef, Nastase refuzand orice dialog cu Geoana, dar savurand gestul facut de inamicul sau, care i s-a parut disperat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.