Oferta publica a lui Mircea Geoana, de a renunta la motiunea de cenzura in schimbul cooptarii PSD la guvernare, a fost respinsa categoric de vicepresedintele liberal Crin Antonescu. Conducerea PNL nu are de gand sa negocieze cu social-democratii o astfel de varianta, mai ales ca detine un sondaj de opinie din care reiese ca romanii nu vad cu ochi buni o astfel de alianta.

Cercetarea sociologica, prezentata la inceputul saptamanii de catre firma de consultanta care se ocupa de imaginea PNL, i-a temperat si pe cei cativa sustinatori ai unei colaborari cu PSD. Conform sondajului, doar 5% din romani au indicat ca o alianta PNL-PSD ar fi potrivita pentru Romania, 52,3% avand o opinie negativa fata de posibilitatea intrarii pesedistilor in guvern.

Studiul nu a facut decat sa intareasca pozitia premierului Calin Popescu Tariceanu, cel mai inversunat adversar al unui astfel de scenariu, si sa le taie putinilor partizani ai coabitarii cu pesedistii posibilitatea de a pune in discutie aceasta varianta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.