Senatul a luat,ieri, act de demisia presedintelui PC Dan Voiculescu din Legislativ, iar in locul sau a fost desemnat ca lider al grupului parlamentar al conservatorilor, Sabin Cutas, care a fost numit si in comisia pentru politica externa.

"Domnul Voiculescu si-a depus la presedintele Senatului demisia in scris, am avut o discutie cu domnia sa, deci decizia e definitiva, luam act, domnul Voiculescu nu mai este senator al Romaniei", a anuntat in plen presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Vacaroiu a adaugat de asemenea ca in zilele urmatoare vor fi derulate procedurile de ocupare a locului vacant, ramas dupa demisia lui Vasile Voiculescu din Senat. Potrivit listelor parlamentare din 2004, cel care ii va ocupa cel mai probabil locul in Senat, este pesedistul Ionel Blanculescu.

Dan Voiculescu a demisionat saptamana trecut. El si-a motivat gestul de a demisiona din Senatul Romaniei pentru ca initiativele sale legislative nu au fost aprobate de catre celelate formatiuni politice.

Voiculescu a argumentat astfel, ca prezenta sa in Parlament ar fi inutila. "Personal nu sunt obisnuit sa lucrez in gol, nu sunt obisnuit ca atunci cand ajung seara acasa si ma uit la ce am facut peste zi sa vad ca de fapt nu am facut nimic. Consider ca din punct de vedere profesional, ca nu mai este bine sa stau in Parlament", a sustinut liderul PC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.