Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, i-a amenintat, ieri, pe senatorii care au absentat de la lucrarile plenului comun sau nu au participat la vot ca li se va taia indemnizatia de sedinta.
Vacaroiu i-a solicitat secretarului Senatului, social-democratul Ilie Sarbu, care a facut apelul nominal in vederea votului secret, cu buletine, “sa noteze cu atentie” absentii, pentru ca intentioneaza sa ia masuri impotriva celor care au lipsit nemotivat.Unii senatori PSD s-au declarat, insa, convinsi, ulterior, ca Vacaroiu nu-si va pune in aplicare amenintarea, nefiind prima data cand se pune problema luarii unor masuri drastice pentru asigurarea cvorumului la vot.

De asemenea, ei au sustinut ca nu pot fi sanctionati acei parlamentari care absenteaza motivat si cei care au parasit sala dupa ce a inceput sedinta, existand semnatura lor pe listele de prezenta.Pe de alta parte, Regulamentul Senatului nu prevede, deocamdata, sanctiuni pecuniare pentru absente, doar in Legea statutului deputatilor si senatorilor existand o prevedere in acest sens. Din totalul de 463 de senatori si deputati, doar 269 si-au exprimat votul miercuri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.