Presedintele democratilor, Emil Boc, a explicat, ieri, ca formatiunea pe care o conduce are doua prioritati: modernizarea Romaniei si consolidarea interna a partidului, transmite corespondentul Rompres.
”Modernizarea inseamna realizarea procesului de descentralizare si oferirea de competente reale spre administratiile locale si de a da decizia unde autoritatea este cea mai aproape de cetatean”, a spus Boc, ieri, intr-o conferinta de presa.

El a afirmat ca este extrem de necesara si debirocratizarea, precum si schimbarea unor proceduri administrative vechi de peste 17 ani, care nu fac altceva decat sa incurce cetatenii si sa justifice mentinerea unor functionari in anumite posturi. ”Daca vrei sa completezi o cerere pentru impozitul masinii iti trebuie doctorat, atat este de complicat formularul. Este necesara o revizuire totala a procedurilor administrative pentru flexibilizarea institutiilor. Acum acestea raspund intereselor functionarului, nu cetatenilor”, a explicat liderul democrat. Potrivit lui Boc, in acest plan de modernizare a Romaniei intra si refacerea infrastructurii, precum si o atentie mai mare acordata procedurilor de accesare a fondurilor structurale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.