Parlamentarii liberal-democrati vor sa sesizeze Curtea Constitutionala (CC) cu privire la Ordonantele de urgenta ale Guvernului legate de organizarea alegerilor europarlamentare.

Demersul deputatilor si senatorilor PLD poate fi pus in practica numai cu sprijinul altor grupuri parlamentare, pentru sesizarea CC fiind necesare 50 de semnaturi la Camera si 25 la Senat, adica de trei ori mai multe decat numarul peledistilor. Potrivit deputatului Sorin Paveliu, PLD este hotarat sa incerce sesizarea neconstitutionalitatilor din deciziile Executivului. Asta desi intarzierea aplicarii acestora ar putea duce la amanarea alegerilor, deci la incalcarea acordului Romaniei privind organizarea europarlamentarelor inainte de 1 ianuarie 2008.

"Speram ca se vor alatura si alti parlamentari demersului nostru", a precizat deputatul PLD, dornic ca protestul formatiunii sale sa duca Ordonantele de urgenta la CC.

Dintre sesizarile de neconstitutionalitate enumerate de PLD: reprezentantii partidelor fara reprezentare in Parlament acced in Birourile electorale numai daca locurile nu sunt ocupate de celelalte formatiuni, insemnele partidelor neparlamenare vor fi tiparile la finalul buletinului de vot, independentii primesc doar o cincime din totalul timpilor de antena.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.