Fostul sef al diplomatiei romane Mihai Razvan Ungureanu a fost scos din cartile PNL pentru alegerile europarlamentare.

Capul de lista pe care si-l alesesera liberalii nu si-a confirmat candidatura, astfel ca PNL este obligat sa regandeasca strategia inainte de alegeri. intre timp, liberalii din linia a doua a formatiunii se si vad pe post de inlocuitori.

"Fostul ministru de externe nu si-a confirmat candidatura pe lista noastra si pentru noi lucrurile sunt foarte clare", a declarat vicepresedintele PNL Teodor Melescanu, dupa sedinta conducerii partidului. Ieri ar fi trebuit sa expire termenul in care candidatii PNL pentru Parlamentul European sa isi confirme candidatura. Data a fost amanata, odata cu decizia PSD de a depune motiunea de cenzura abia saptamana viitoare.

Daca liderii PNL sunt grijulii cu declaratiile in acest sens, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, liberalul Adrian Ciocanea, s-a grabit sa se propuna pe lista partidului. "Este posibil sa fiu pe lista aceasta, problema pe care o am este ca premierul mi-a solicitat sa apreciez daca nu as putea sa raman, in masura in care activitatea Departamentului trebuie sa aiba o anumita continuitate", a declarat Ciocanea, un apropiat al lui Varujan Vosganian. Din functia pe care o are in Guvern, seful DAE a mai dezvaluit "strategii" ale PNL si a lansat atacuri la adresa adversarilor politici ai partidului sau. Ca "expert" in problemele europene, Ciocanea a criticat toti candidatii-cap de lista pentru euroalegeri: Gigi Becali nu are ce cauta in PE, Theodor Stolojan este "un subiect tragic", Lavinia sandru - o alegere nepotrivita.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.