Fostul presedinte, amenintat ca pierde functia de lider la Senat, motiunea - amanata o saptamana.

Ion Iliescu a fost tinta unui tir sustinut in sedinta conducerii PSD, mai multi vicepresedinti punandu-i in vedere ca este datoria lui ca lider de grup la Senat sa se asigure ca motiunea va fi semnata si votata. Presedintele fondator a fost amenintat ca partidul ii poate revoca functia de lider al senatorilor pesedisti. Senatorii par sa fi strans insa randurile in jurul fostului presedinte, mai ales ca la Senat se regasesc cei mai multi dintre cei care au lucrat indeaproape cu Iliescu.

„E o imprudenta din partea lui macar sa faca apel la asa ceva. E si neloial, si necolegial si deformeaza sensul discutiei", a declarat Iliescu inaintea sedintei referindu-se la Mircea Geoana. Liderul PSD declarase intr-un interviu ca cei care se opun motiunii de cenzura sunt pesedistii "cu dosare grele".

Fostul presedinte l-a acuzat pe Geoana ca provoaca dispute in partid intr-un moment in care este nevoie de unitate. Iliescu si-a exprimat in fata conducerii partidului nemultumirea ca nu a fost consultat cand s-a decis sa depunerea motiunii de cenzura.

Potrivit unor surse din partid, discursul lui Iliescu i-a suparat pe multi dintre vicepresedintii PSD. Ilie Sarbu, Constantin Nita, Constantin Nicolescu si Liviu Dragnea i-au spus lui Iliescu ca depunerea motiunii de cenzura este o decizie politica a partidului si este datoria sa ca lider de grup la Senat sa se asigure ca senatorii PSD nu vor pune bete in roate motiunii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.