PSD ar fi trebuit sa depuna astazi, in Camera Deputatilor documentul prin care se cere schimbarea Guvernului. Acest demers a fost insa decalat.

Potrivit unor surse social democrate prin aceasta miscare se urmareste castigarea unui timp pentru negocieri cu celelalte partide. De altfel, liderul PSD se intalneste astazi, la orele pranzului, cu liderii UDMR. Uniunea a anuntat deja ca nu are cum sa voteze motiunea, din moment ce face parte din Guvern, in timp ce liberalii au exclus orice fel de negocieri cu PSD pentru constituirea unei coalitii politice sau a unui nou Guvern.

PSD a strans doar 71 de semnaturi. Din 43 de senatori PSD nu a semnat decat Mircea Geoana, iar din cei 103 deputati nu si-au pus semnaturile decat 70 de persoane. Situatia e putin penibila. Pentru inregistrarea motiunii la Parlament este nevoie de 118 semnaturi.

PRM si Partidul Conservator au declarat ca nu vor sustine motiunea social-democratilor. In schimb, PD si PLD au anuntat la unison ca vor vota motiunea de cenzura chiar daca aceasta va viza si perioada in care PD a fost la Guvernare.

Intre timp, situatia din PSD ramane extrem de tensionata: multe voci din interiorul partidului, in frunte cu presedintele de onoare al Partidului, Ion Iliescu, sustin ca motiunea este o greseala. Iliescu a calificat, luni dimineata, aprecierile facute de presedintele partidului, Mircea Geoana, referitoare la existenta unor dosare grele ale celor care nu sustin motiunea, ca fiind imprudente si neloiale.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.