Motiunea anuntata de PSD este total inoportuna, pentru ca are la baza ratiuni de dispute interne in PSD si nu ar fi depusa in baza unui obiectiv major care sa tina de cresterea performantei guvernamentale in Romania, a declarat, sambata, la Horezu, vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

”Indiferent de rezultatul motiunii, PNL va ramane la fel, partidul de dreapta si pilonul democratiei romanesti. In cazul in care motiunea va trece, nu vom mai participa la formarea niciunui guvern si vom vota impotriva oricarui guvern. In schimb, ii avertizam pe toti cei care voteaza motiunea ca risca sa arunce Romania intr-o criza politica, care poate avea consecinte grave asupra evolutiei viitoare a Romaniei si ar putea sa aiba efecte grave si asupra economiei romanesti”, a sustinut Ludovic Orban. Liderul PNL a subliniat ca PNL nu poate semna un protocol cu PSD, pe motiv ca social-democratii au ramas la fel ca pe timpul guvernarii Nastase. ”Este foarte greu sa intelegi ce vrea PSD. Ma intreb ce proiect politic au pentru Romania, in situatia actuala, PSD si PD. Din pacate, PSD nu ne-a aratat ca
s-a schimbat foarte mult de la fosta guvernare, iar a se vorbi despre un un posibil protocol intre PNL si PSD mi se pare neconform cu realitatea. Noi nu am uitat ce a insemnat guvernul Nastase si nu vrem sa impartasim un astfel de proiect politic in Romania”, a spus Orban.

Liberalul a adaugat ca PNL si PSD nu pot guverna impreuna, deoarece au mentalitati si politici total diferite. ”Intre PNL si PSD este o diferenta ca de la cer la Pamant. De 18 ani, PNL s-a aflat intr-o lupta constanta, la inceput cu FSN, iar dupa aceea cu tot ce a urmat din FSN. Sigur ca fascinatia guvernarii ne-a pus alaturi de o farama a FSN, dar PNL a fost un adversar constant a tot ceea ce a insemnat proiecte post-comuniste si cu mentalitatile rezultate din ramasitele partidului comunist. PNL este singurul partid autentic de dreapta din Romania care are un program bazat pe reducerea fiscalitatii, libertatea economica, stimularea investitiilor, descentralizare si reducerea birocratiei, in timp ce PSD se pricepe sa imparta bani in stanga si in dreapta din fructele muncii tuturor categoriilor de intreprinzatori, numai pentru a-si asigura o baza electorala stabila, ceea ce noi nu putem sa acceptam”, a apreciat Ludovic Orban. Partidul National Liberal nu are pregatit, deocamdata, un candidat pentru alegerile prezidentiale, a adaugat vicepresedintele liberal Ludovic Orban, adaugand insa ca PNL are timp, pana in 2009, sa pregateasca un candidat cu sanse de a fi ales presedinte.

”Inca nu avem un candidat prezidential. Sunt mai multi lideri. Facem acum niste cercetari sociologice mai ample, pentru ca trebuie sa stim ce tip de candidat vrea populatia, mai ales populatia care s-a saturat de Traian Basescu sau cea care se va satura de Basescu. Cred ca mai avem timp, pana in 2009, sa propulsam un candidat care sa aiba sanse”, a sustinut Ludovic Orban. Liderul PNL le-a vorbit tinerilor liberali despre modul in care se poate face cariera in politica, mentionand ca ipocrizia, minciuna si fatarnicia trebuie excluse. In schimb, sustine el, tinerii trebuie sa fie sinceri si sa-si pastreze moralitatea. In acest context, Orban l-a atacat din nou pe seful statului, spunand ca Traian Basescu este tipul de politician care ”spune ceea ce zic cei de pe strada, fara sa creada cuvintele respective”.
”Traian Basescu, in functie de mediul in care se gaseste, este un personaj cameleonic, sufera o transformare si empatizeaza cu oamenii. Are tendinta de a parea de-al lor si isi pune o masca imediat”, a afirmat Orban, explicandu-le tinerilor ca, pentru o cariera in politica, ”trebuie sa castigi increderea oamenilor”.

In plus, liderul liberal le-a spus tinerilor ca PNL trebuie sa demonstreze, in campania pentru alegerile prezidentiale, ca ”Basescu este chintesenta raului”. In ceea ce priveste o posibila alianta cu PSD, Orban a infirmat, din nou, faptul ca liberalii ar putea forma un guvern cu social-democratii. ”Daca amesteci un vin nobil cu un vin otetit, ce obtii? Obtii vin otetit. Daca faci Guvern cu PSD, nu conduci tara, ci doar 2-3 ministere”, a opinat Ludovic Orban. Mai mult, acesta a spus ca lui Mihai-Razvan Ungureanu ii este imposibil sa se retraga de pe lista candidatilor PNL pentru euroalegeri, deoarece nici macar nu si-a depus dosarul de candidatura. ”A fost o discutie pe care a avut-o Tariceanu cu Ungureanu, in urma careia a ramas stabilit sa candideze Ungureanu pentru europarlamentare”, a precizat Ludovic Orban.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.