Geoana a dat asigurari celor prezenti ca PSD va fi garantul aplicarii legii pensiilor, pana la etapa majorarii punctului de pensie cu 45 %.

"Avem un Guvern de dreapta care n-ar fi votat niciodata o lege de majorare a pensiilor si care acum, cu fatarnicie, isi aroga meritele in privinta unei astfel de legi. Nu suntem de acord cu acest program de guvernare neoliberal in care statul sa dispara", a spus presedintele PSD.

El a anuntat ca PSD are o serie de intentii care urmeaza sa se concretizeze in initiative legislative in Parlament.

Unul dintre aceste proiecte ar putea viza ca urmasii sotilor decedati sa primeasca 25% din pensia pe care acestia au avut-o in timpul vietii. "Cand unul dintre soti se prapadeste, ramane celalalt cu pensia pe care o are, dar si cu factura la utilitati pe cap", a afirmat Geoana.

PSD va mai sustine prelungirea cu trei ani a termenului de evacuare a chiriasilor din casele nationalizate.

Mircea Geoana a pledat si pentru pentru acordarea de sume banesti pensionarilor care nu isi consuma tichetele gratuite de transport pe calea ferata, dar si pentru alocarea unor sume destinate imbunatatirii conditiilor balneare de tratament.

El a criticat posibilitatea ca pensionarii sa-si ridice pensiile de pe card si l-a invitat pe ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, sa suporte comisioanele acestui tip de operatiune.