Frunda, Csaba si Winkler se lupta pentru voturile maghiarimii cu episcopul reformat de Piatra Craiului

Consiliul Permanent al UDMR a propus ca „varful de lance" al Uniunii la alegerile europarlamentare sa fie Gyorgy Frunda. El este urmat de senatorul Csaba Sogor, preot reformat, fost subaltern al lui Laszlo Tokes, si de ministrul comunicatiilor Iuliu Winkler.

Pe lista electorala a UDMR mai apar viceprimarul municipiului Oradea, Rozalia Biro si ministrul Mediului, Attila Korodi. Propunerile urmeaza a fi aprobate in sedinta de astazi a Consiliului Reprezentantilor Unionali, ce se va desfasura la Targu Mures.

Negocierile purtate cu episcopul de Piatra Craiului, Laszlo Tokes si cu organizatiile civice care il sustin, pentru crearea unei liste comune la scrutinul din noiembrie, au esuat din cauza refuzului UDMR de a imparti fondurile banesti de care dispune. De altfel, Tokes a acuzat conducerea Uniunii ca, prin mentinerea monopolului asupra distribuirii banilor, este intotdeauna dependenta de majoritatea politica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.