PNL, PNTCD si AP lanseaza maine, la Timisoara, "Manifestul Dreptei". Documentul vizeaza consolidarea unui pol de centru-dreapta pe scena politica romaneasca.

Acordul prin care s-au pus bazele polului de centru-dreapta a fost semnat in data de 19 iunie a.c. de presedintii celor trei partide, respectiv de catre Calin Popescu Tariceanu, Marian Milut si Emil Constantinescu.

"Aceasta constructie politica a partidelor istorice este menita sa afirme in mod clar si fara echivoc valorile si principiile de centru-dreapta, deoarece in ultima perioada unele partide de sorginte socialista sau chiar fesenista au adoptat un discurs populist si demagogic care si-ar dori sa fie de dreapta si au facut o confuzie enorma in randul electoratului", declara in momentul parafarii acordului premierul Tariceanu.

El a adaugat ca valorile fundamentale impartasite de toate cele trei partide politice sunt "valorile democratiei, libertatii, respectului reciproc si solidaritatii, valorile crestine si universale cu profunde radacini in traditia poporului roman si pe care Revolutia din 1989 le-a consacrat ca aspiratii fundamentale ale cetatenilor Romaniei".

Tariceanu a adaugat ca principiile pe care cele trei partide isi vor cala activitatea politica pe perioada urmatoare sunt increderea in mecanismele democratiei reprezentative, garantarea proprietatii, economia de piata si capitalismul "veritabil", increderea in clasa de mijloc - formata din reprezentantii profesiilor liberale, intreprinzatorii, profesorii si cercetatorii -, reprezentantii cultelor si culturii, statul de drept si sustinerea unui nationalism luminat, nu de "sorginte gregara".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.