Deputatul PSD Miron Mitrea considera ca PSD ar trebui sa-si clarifice pozitia "ambigua" de partid de opozitie care voteaza legi ca si cum ar fi la guvernare si ca, depunerea motiunii de cenzura ar fi trebuit dezbatuta mai aprofundat inainte de a fi lansata pe piata.

"O motiune, ca orice act important , trebuie sa aiba o strategie pe care sa o stim de la inceput", a precizat Mitrea. El a mai adaugat ca acest demers ar fi trebuit sa fie mai amplu discutat inainte de a fi "aruncat pe piata", pentru a se cunoaste toate aspectele. "E in regula sa depunem o motiune, dar sa stim urmarile", a exprimat Miron Mitrea pozitia sa fata de anuntata motiune de cenzura a PSD.

Deputatul social-democrat a mai adugat si faptul ca PSD nu ar avea nevoie de nicio alianta pana la alegeri. Senatorul a accentuat faptul ca formatiunea din care face parte ar trebui sa "clarifice mai mult pozitia sa de partid de opozitie". Mitrea a recunoscut ca, in unele situatii PSD se comporta ca un partid cu o pozitie ambigua, care "cam des voteaza ca si cum nu ar fi in opozitie".

Presa a relatat despre pozitia lui Miron Mitrea impotriva motiunii de cenzura, dar si impotriva asocierii partidului condus de Mircea Geoana cu oricare dintre formatiunile care au facut parte din Alianta DA.

Punctul de vedere al lui Mitrea, care a coincis partial cu cel al lui Ion Iliescu, a fost perceput de presa ca o coalizare a fostilor lideri ai social-democratilor impotriva lui Mircea Geoana cu scopul de a-l inlatura de la putere. Astfel, mai multe ziarecare au aparut astazi dau ca previzibila o incercare de indepartare a lui Mircea Geaona din functia de presedinte PSD.

Analistii considera ca demersul a fost pus la cale de grupul de la Cluj, Ion Iliescu si sustinatorii sai, carora li s-ar adauga si fosti demnitari PSD acum aflati in umbra, cum ar fi Miron Mitrea si Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.