Iuliu Winkler a declarat la Cluj-Napoca, ieri, ca UDMR si organizatiile care sustin candidatura lui Tokes Laszlo pentru Parlamentul European ar trebui sa aiba o colaborare mai ampla, pentru urmatorii doi ani, si sa nu se rezume la lista pentru euroalegeri.
Si asta pentru reprezentarea cat mai buna a intereselor comunitatii maghiare din Ardeal. “Intram intr-o perioada de un an si jumatate, chiar doi ani, de campanie electorala, pana la alegerile pentru PE din 2009. Este o perioada electorala care va cuprinde un sir de alegeri, iar sensul dialogului cu Tokes Laszlo si organizatiile care il sustin trebuie sa fie obtinerea unui cadru de colaborare de doi ani”, a afirmat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor.

UDMR a propus vineri “taberei” episcopului reformat ca pe lista pentru PE, pe prima pozitie sa fie Marko Bela, iar pe a doua Tokes Laszlo. Presedintele UDMR, Marko Bela, anticipeaza ca negocierile cu sustinatorii episcopului Laszlo Tokes, in vederea stabilirii unei liste comune pentru alegerile europarlamentare, vor avea un final fericit.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.