Ultimul sondaj IMAS consemneaza stagnarea PSD, scaderea PD si o crestere importanta a PNG.

PNG este singurul partid care a inregistrat o crestere semnificativa in ultima luna, fiind cotat cu 13% in Barometrul Opiniei Publice (BOP) realizat de IMAS in perioada 8-15 august. Fata de rezultatele BOP din iulie, formatiunea lui Gigi Becali a crescut cu trei procente. PNG se apropie amenintator de PSD, care stationeaza la 17%. Formatiunea lui Geoana ramine pe pozitia secunda in topul partidelor politice, insa trebuie precizat ca analiza IMAS s-a incheiat exact in momentul in care PSD anunta depunerea motiunii de cenzura.

Pe primul loc ramine detasat PD - 42%, care pierde insa un procent fata de sondajul IMAS din luna iulie. In schimb, liberalii au cistigat un procent si au ajuns la 12%. Singurul partid care, potrivit IMAS, mai trece de pragul electoral este PRM, care stringe cu greu fix cinci procente. Sub prag se situeaza, in ordine, UDMR - 4%, PLD - 3% (UDMR si partidul lui Stolojan au pierdut cite un procent in ultima luna) si PIN - 2%. De asemenea, PC si-a injumatatit cota electorala, ajungind de la 2 la 1%.

La capitolul incredere, aproape toate personalitatile politice sint in crestere. Lider absolut ramine Traian Basescu, care fata de luna iulie mai cistiga trei procente si ajunge la 54%. Pe locul doi se afla Gigi Becali, care creste si el cu doua procente, pina la 37%. Stolojan ramine la 28%, in timp ce tandemul Geoana-Tariceanu functioneaza pina si in sondaje. Liderii PSD si PNL au crescut amindoi cu cite trei procente, fiind cotati fiecare cu 20%. Imediat in urma acestora vine Emil Boc - 17%. IMAS l-a introdus in studiu, in premiera, pe vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu - 12%, care s-a clasat in fata potentialului premier al PD Vasile Blaga - 11%.

Sondajul IMAS a fost realizat pe un esantion de 1.245 de persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o marja de eroare de +/-2,8%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.