"Suntem la inceputul celei mai importante sesiuni parlamentare a Romaniei din ultimul timp. Dupa trei ani de guvernare zbuciumata, dupa trei ani de lipsa de majoritate a sosit clipa adevarului, a sosit clipa unui nou inceput pentru romani. E vremea sa dam romanilor un Guvern stabil", a declarat liderul PSD, Mircea Geoana.

Geoana a condamnat "teatrul de umbre si discutiile subterane" si a declarat ca acestea trebuie sa ia sfarsit. "Suntem datori sa facem acest lucru pentru toti sustinatorii si simpatizantii nostri. Dorim ca in zilele urmatoare sa stabilim cu celelelate partide si, daca va fi nevoie, cu seful statului niste discutii transparente prin care sa degajam o majoritate clara, prin care se pot pune in aplicare proiectele nationale", a mai afirmat Geoana, dupa cum informeaza NewsIn.

O miza importanta este adoptarea votului uninominal, a mai declarat Mircea Geoana, care considera ca "cetatenii Romaniei asteapta altceva de la noi toti si in principal de la PSD, principala forta politica a tarii. Increderea romanilor este combustibilulul care ne poate motiva pe noi toti".

Liderul social-democrat a subliniat ca increderea electoratului este adevarata miza motiunii pe care partidul o va introduce in Parlament: "Acesta este momentul adevarului pentru noi toti!", a exclamat Geoana.

Mircea Geoana nu a evitat nici subiectul disensiunilor interne din PSD: "Exista riscuri si temeri si indoieli...Suntem un partid viu si puternic si numeros si evident ca exista discutii, dar iesim uniti si coerenti si credibili pentru a actiona in interesul romanilor", a incheiat acesta.

Disensiuni in PSD

Ion Iliescu a fost cel care a dat tonul resentimentelor la adresa depunerii motiunii. Imediat dupa decizia de la Bran, in primul Birou Permanent al partidului, presedintele de onoare l-a criticat pe Geoana ca nu a gandit pasii urmatori, expunand partidul din nou actiunilor imprevizibile ale lui Traian Basescu. Nici la Comitetul Executiv al PSD de saptamana trecuta Iliescu nu a tacut; el si-a exprimat din nou dezacordul fata de motiune, aratand ca PSD poate profita in continuare de slabiciunea PNL, dar a votat pentru depunerea motiunii. Lovitura a venit insa la Mamaia, cand fostul sef de stat le-a transmis pesedistilor, profitand de o intalnire cu tineretul, ca vor cadea in propria lor capcana "ca leii intr-o groapa din care nu vor putea iesi" si ca inca se mai pot aranja lucrurile astfel incat PSD sa iasa onorabil din aceasta situatie.

Nici Adrian Nastase nu a ratat inca un prilej de a critica actiunile lui Geoana. Ca si Iliescu, fostul premier i-a reprosat conducerii actuale tot lipsa unei strategii si necalcularea pasilor.