Ion Iliescu il avertizeaza pe Geoana ca darimarea guvernului Tariceanu inseamna o cadere „intr-o groapa cu lei“ din care nu se stie cum va iesi PSD.
„Din pacate, noi avem pe unii care s-au trezit sefi fara a avea activitate politica si la nivel central le-a intrat sefia in cap.“ Afirmatia a fost facuta simbata de Ion Iliescu, in cadrul Scolii de Vara a PSD. Desi nu a facut o referire concreta la cineva anume, din discursul lui Iliescu razbateau aluziile la Mircea Geoana. Iliescu a criticat atit graba partidului de a anunta o motiune de cenzura impotriva Guvernului, cit si decizia PSD de a merge pina la capat cu referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu - doua actiuni politice negindite suficient de liderii partidului, in opinia sa.

Iliescu a vorbit mai intii despre motiunea de cenzura. El a avertizat ca motiunea, care va fi depusa pina pe 10 septembrie in Parlament, risca sa arunce partidul din nou in izolare politica. E un moment „delicat“, care necesita o atenta analiza a consecintelor, crede Iliescu. „Parerea mea este sa lucram cu intelepciune si cu flexibilitate, sa nu ne repezim intr-o groapa cu lei din care sa nu mai stim cum sa iesim“, a spus Iliescu, referindu-se la eventualele negocieri care vor avea loc inainte si dupa depunerea motiunii de cenzura. Sustinind ca „nu este mare scofala sa darimi“ actualul Guvern, Iliescu a vorbit despre necesitatea de a gindi pasii urmatori. „Ce urmeaza dupa ce darimam Guvernul? Initiativa trece in miinile presedintelui. Sa nu ne facem iluzii ca presedintele este sensibil la apeluri la buna-credinta si ca va apela la partidul cu cea mai mare pondere parlamentara, ca va fi receptiv si va desemna un premier din PSD. Singura idee a lui Basescu este sa declanseze imediat alegerile preliminare (anticipate - n.r.). Sigur, intram in anticipate, dar se pune intrebarea: Sintem noi pregatiti de anticipate? Evident ca nu“, a declarat presedintele de onoare al PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.