In asteptarea campaniei pentru euroalegeri, liderii partidelor si-au facut incalzirea la scolile de vara, prin atacuri reciproce sub paravanul nevoii de revizuire a Constitutiei.
Critic la adresa „derapajelor” prezidentiale, premierul Calin Popescu-Tariceanu a venit sambata, la Costinesti, cu argumente europene in sprijinul ideii de republica parlamentara, cu presedinte ales de parlament. In replica, sustinatorii republicii prezidentiale, in care seful statului ar detine puterea, PD si PLD ii acuza pe liberali ca incearca sa-si acopere lipsa de lideri.

Tabara pro-Basescu si cea anti-Basescu sunt de acord asupra unui singur punct: ambiguitatea actuala in impartirea puterii intre presedinte si guvern. De pe margine, social-democratul Cristian Diaconescu vede in aceasta disputa o simpla pozitionare a PNL si PD, dupa interese, in relatia presedinte-premier.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.