Europarlamentarul PD, Monica Iacob Ridzi, a declarat ieri, la Costinesti, pentru A.M.Press, ca, desi strategia de campanie a PD nu este inca definitivata, democratii sunt siguri ca vor putea obtine 14 locuri eligibile.
“Strategia nu este inca definitivata, dar asta nu inseamna ca nu avem deja creionate principalele directii. In primul rand, speram sa fie o campanie bazata si pe teme europene, nu doar pe teme interne. Este important, de asemenea, ca toti romanii sa stie ce vor face europarlamentarii, care vor fi pozitiile sustinute de noi in institutiile europene. PD este in acest moment cel mai important partid politic din Romania si cred ca vom obtine cel putin 12-14 locuri eligibile”, a declarat europarlamentarul PD.

Monica Iacob Ridzi a adaugat ca principalele sale obiective, ca europarlamentar, vor fi orientate spre absorbtia de fonduri si spre informarea romanilor. “Ma voi concentra foarte mult pe temele de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune. Cei care spun ca Romania pierde, pe zi, noua milioane de euro - asa cum declara Mircea Geoana - gresesc foarte mult. Nu este nimic mai fals. Nu pierdem zilnic noua milioane de euro, ci dimpotriva, toate fondurile pe care nu le-am obtinut anul acesta, se vor raporta pentru anii urmatori”, a mai spus Monica Iacob Ridzi. Intrebata ce parere are despre tatonarile care au avut loc la Bruxelles si la Strasburg, in vederea amanarii europarlamentarelor, Monica Iacob Ridzi a declarat ca Romania este “un partener bun si serios”, din punctul de vedere al europenilor, doar ca situatia interna tensionata, a fost cea care a generat astfel de discutii. “Stiu ca au fost astfel de discutii la Bruxelles. Eu nu am participat la astfel de discutii. Cred ca totul s-a datorat disperarii cu care PNL si PSD au dorit sa amane aceste alegeri. PD considera inadmisibila amanarea alegerilor. Cred ca Uniunea Europeana nu a putut sa inteleaga care a fost motivul acestei amanari, mai ales ca Bulgaria, care se temea ca nu va avea fonduri suficiente, au facut aceste alegeri. Nu trebuie sa uitam faptul ca Tratatul de aderare, pe care Romania l-a semnat, ne obliga sa facem aceste alegeri pana la sfarsitul anului 2007”, a conchis europarlamentarul PD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.