Partidul Social Democrat va inscrie pe lista pentru alegerile europarlamentare si un tanar talentat, apolitic, provenit din randul organizatiilor neguvernamentale, a anuntat miercuri, la Oradea, senatorul PSD Alexandru Athanasiu, prin asistentul sau Elena Dociu, transmite corespondentul Rompres.
Comitetul Executiv National al PSD a decis ca pe primele patru pozitii in partea superioara a listei sa se afle Titus Corlatean, Victor Ponta, Adrian Severin si Vasile Puscas. Capul de lista nu a fost stabilit inca, iar ea va fi completata in perioada urmatoare pana la pozitia 35, tinandu-se cont si de criteriul regional si de reprezentarea echilibrata a colegilor de partid, mentioneaza Athanasiu. El precizeaza ca PSD va oferi un loc pe aceasta lista si pentru un tanar neafiliat politic, care va fi ales de un juriu format din reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale care “sa nu aiba nimic de-a face cu interferenta politica”. Pentru aceasta candidatura pot fi propusi si tineri romani din diaspora.

”PSD doreste sa arate ca existe talente in aceasta tara, exista oameni care sunt, deocamdata, inafara politicului, dar care ne pot reprezenta cu cinste la Bruxelles”, afirma Alexandru Athanasiu. In opinia acestuia, acordarea unui loc, probabil eligibil, pe lista pentru alegerile in Parlamentul European este un semn de deschidere din partea PSD, de intelegere a faptului ca reformarea sistemului politic are si o componenta europeana, nu numai nationala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.