Cu cateva zile inainte de inceperea sesiunii parlamentare, PSD nu a deschis tratativele cu partidele privind formarea unei noi majoritati dupa motiune si nici nu a stabilit componenta echipei de negociere, a declarat ieri Mircea Geoana.

In schimb, potrivit secretarului general Titus Corlatean, a fost alcatuit grupul de redactare a textului motiunii, in componenta acestuia aflandu-se doi fosti ministri, Ecaterina Andronescu si Marian Sarbu. Corlatean a mai afirmat ca motiunea va fi o critica a guvernarii de dreapta si cu precadere a Cabinetului Tariceanu II. Documentul se va referi la incapacitatea guvernantilor de a gestiona problemele sociale. In ceea ce priveste posibilitatea ca motiunea sa fie retrasa daca se va cadea la invoiala cu PNL, cum au sustinut anumite voci din partid, Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al PSD, ne-a declarat ca nu exista un mandat in acest sens.

Aflat la Botosani, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, ca nu a negociat deocamdata nimic concret cu celelalte partide cu privire la componenta noului Guvern si ca un astfel de pas nu se va face pana in momentul in care motiunea nu va fi finalizata si expusa in Parlament. Exista insa voci in partid care se tem ca motiunea ar putea fi o noua capcana pentru PSD, sustinand mai degraba solutia caderii la intelegere cu liberalii. Contactat de „Gardianul“, purtatorul de cuvant al PSD Cristian Diaconescu a declarat insa ca, deocamdata, o astfel de solutie ar fi „prematura“.

La Botosani, presedintele PSD si-a reiterat afirmatiile de la Comitetul Executiv de luni, afirmand ca vor fi demarate o serie de discutii parlamentare transparente cu toate formatiunile. Conditiile puse de PSD pentru sustinerea unui nou Executiv ar fi nu doar sustinerea proiectelor initiate de social-democrati, ci si o prezenta masiva a partidului la guvernare. Si, implicit, obtinerea de portofolii pentru PSD, precum si functia de sef al Executivului pentru presedintele social-democrat.

Tot de la Botosani, potrivit Mediafax, Geoana a condamnat campania de discreditare a ierarhilor BOR, aratand ca PSD ar putea introduce in Parlament un proiect de modificare a Legii privind functionarea Consiliului National privind Studierea Arhivelor Securitatii, astfel incat clerul sa nu mai fie verificat de CNSAS.

Pe de alta parte, secretarul general al partidului, Titus Corlatean, a declarat ieri la Deva ca s-a format deja un grup de lucru pentru redactarea textului motiunii, din acesta facand parte doi fosti ministri, Marian Sarbu, ministru al muncii, si Ecaterina Andronescu, al educatiei. Corlatean a mai afirmat ca motiunea va fi o critica a guvernarii de dreapta si cu precadere, a guvernarii Tariceanu II, referindu-se la incapacitatea acesteia de a gestiona problemele sociale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.