Pesedistii ii pun in brate lui Mircea Geoana castana incinsa a nominalizarii la functia de prim-ministru, convinsi fiind ca Traian Basescu nu-l va propune.

Comitetul Executiv National al PSD a oficializat ieri decizia de a depune o motiune de cenzura impotriva guvernului Tariceanu. Hotarirea a fost luata aseara cu doar o singura abtinere, la capatul unei sedinte care a inceput de dimineata si la care a participat intreaga conducere centrala si locala a partidului. Depunerea motiunii a fost votata la pachet cu desemnarea lui Mircea Geoana drept candidat oficial al PSD la functia de premier.

In debutul reuniunii, presedintele PSD, Mircea Geoana, a repetat argumentele pentru care partidul sau a luat decizia de a darima in Parlament guvernul PNL-UDMR, instalat in aprilie cu sprijinul PSD. „Introducerea motiunii de cenzura inseamna esecul Guvernului (...) de a gasi raspunsuri la principalele probleme ale populatiei“, a afirmat Geoana. Acesta a aratat ca PSD va trebui sa faca si o propunere pentru functia de prim-ministru cu care sa se intre in negocierile politice de dupa caderea Guvernului.

Surse din PSD sustin ca cel care a propus ca Geoana sa fie candidatul partidului pentru viitorul post de prim-ministru a fost Ioan Rus, liderul Grupului de la Cluj. Nominalizarea a fost sustinuta si de alti lideri ai partidului. Propunerea lui Rus este cu atit mai interesanta cu cit acesta sustinea ulterior, pe holuri, ca „cea mai plauzibila varianta pentru dupa motiune sint alegerile anticipate“. Deci, Rus nu prea crede ca Geoana are sanse sa si ajunga premier.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.