UDMR este dispusa sa discute cu PSD motiunea de cenzura pe care o vor initia parlamentarii social-democrati, de teama ca adoptarea acesteia ar putea produce instabilitate politica.

Potrivit ministrului UDMR al dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely, formatiunea sa nu se sperie de o motiune de cenzura sau de urmarile acesteia, ci numai de starea de instabilitate. Cu acest argument, Laszlo Borbely a facut publica deschiderea Uniunii catre negocieri cu PSD pe tema introducerii unei motiuni impotriva Guvernului PNL-UDMR, care ar putea provoca alegeri anticipate.

"Nu ne sperie motiunea de cenzura. Daca ar fi alegeri anticipate, UDMR-ul ar fi pregatit. (...) Mi se pare curios ca, fara niciun fel de discutii prealabile, sa se anunte aceasta motiune de cenzura. Eu nu am inteles nici acum de ce doresc aceasta motiune. UDMR este disponibil sa discutam despre aceste probleme. Facem aceasta oferta catre PSD, pentru a discuta", a declarat ministrul dezvoltarii.

Pana atunci, la nivel declarativ, principala preocupare a UDMR o constituie organizarea alegerilor pentru Parlamentul European. in cadrul formatiunii exista o dezbatere mai veche privind intocmirea unei liste comune a formatiunilor maghiare din Romania, deschisa de episcopul reformat Laszlo Tokes. Cum negocierile cu acesta nu au ajuns deocamdata la niciun rezultat, liderii UDMR au recunoscut ca intrarea Uniunii in Parlamentul European depinde numai de rezultatul acestor discutii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.