Scheele le-a atras atentia parlamentarilor din comisiile de politica externa si integrare europeana ca nu este suficient sa voteze pe banda rulanta, pina la sfirsitul lunii, cele 70 de legi ale integrarii care au mai ramas. "Trebuie luate masuri administrative pentru a fi sigur ca din 2007 Romania poate sa puna in aplicare aceste legi", a spus el, sugerindu-le alesilor ca trebuie sa se asigure ca actele normative pe care le emit pot fi transpuse in practica. Totodata, el a indicat ca autoritatile ar trebui sa imbunatateasca, pina la finele lunii, si acele legi necesare integrarii pe care le-au adoptat deja.

"Pachetul de legi privind reforma justitiei, de vara trecuta, nu a fost perfect. M-as astepta sa vad o strategie de reforma actualizata. Este un domeniu unde asteptam revizuiri pina la sfirsitul lunii", a spus seful Delegatiei CE. Acesta a indicat totodata una dintre cauzele pentru care legile nu ies din prima asa cum trebuie: parlamentarii nu cunosc legislatia comunitara si nu au nici un corp de experti care sa se priceapa. "Am sesizat ca in Parlamentul Romaniei nu exista suficienti specialisti care sa fie membri in diversele comisii, mai ales in domeniul legislatiei comunitare", a spus el. "O problema este nivelul de calificare al personalului parlamentar care nu este unul foarte clar", a apreciat Scheele.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.