Prezent la Scoala politica “IC Bratianu” a studentilor liberali, de la Targoviste, Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a sustinut ca, in opinia sa, adoptarea motiunii de cenzura anuntata de PSD ar fi un lucru benefic pentru liberali, deoarece acest lucru ar determina strangerea randurilor in cadrul partidului.
“Cred ca ar fi bine ca motiunea sa fie adoptata, iar noi sa strangem randurile, aflati in opozitie, si sa asteptam alegerile. In cazul adoptarii motiunii, intram in opozitie iar aceasta situatie ne va umple de simpatia electoratului. Nu este loc de nicio concesie cu PSD. Iar ceea ce se va intampla cu motiunea depinde de interesul pe care il au parlamentarii de a ramane pe fotoliile lor”, a declarat fostul presedinte al PNL. In acelasi timp, Quintus a infirmat ideea potrivit careia, odata cu Guvernul, ar cadea si actualul presedinte al PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. “Trebuie sa faci mari greseli politice ca sa-ti pierzi locul. Tariceanu a invatat foarte mult si, la ora actuala, este cel mai bun conducator pe care il are un partid in Romania”, a afirmat presedintele de onoare al PNL. Mircea Ionescu Quintus le-a vorbit studentilor liberali despre “dreapta din Romana”, subliniind ca PNL este singurul partid care ocupa acest loc pe scena politica romaneasca. “Dreapta romaneasca este ocupata in totalitate de Partidul National Liberal, dupa parerea mea. Alt partid de dreapta in Romania nu exista. Partidul nostru nu se declara de dreapta numai prin programul de dreapta al liberalismului, pe care il aplicam cu consecventa si, uneori, cu nepopularitate”, le-a spus studentilor Mircea Ionescu Quintus. In acest context, fostul lider al PNL a declarat ferm ca nu se poate vorbi despre o alianta sau o fuziune a PNL cu cele doua partide din polul de centru-dreapta - Actiunea Populara si Partidul National Taranesc Crestin si Democrat.

“Ideea polului de centru-dreapta este publicitara. Este o problema de imagine. Ca sa nu se duca aceste forte politice in alta parte, noi am spus ca e bine sa ne consultam cu ele. Nici vorba de fuziune, de aliante sau de liste comune”, a apreciat Quintus. In plus, el i-a criticat si pe cei doi fosti lideri liberali care au plecat din partid pentru a forma Partidul Liberal Democrat, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. “Stolojan a plecat din PNL pe motiv ca nu ridicam liderii. Acceptarea functiei de consilier prezidential a fost o cadere de la inaltimea unui presedinte PNL si de candidat la presedintie. Stoica, de cand il cunosc, si-a dorit intotdeauna sa fie mai mult decat a ajuns. Nu stiu ce il poate multumi”, a sustinut el. Pe de alta parte, Quintus le-a mai vorbit tinerilor despre greseala pe care ar fi facut-o PNL daca ar fi fuzionat cu PD, adaugand ca liberalii ar fi disparut pana la aceasta ora de pe scena politica, dar si despre greselile pe care le-au facut liberalii in trecut, dand ca exemplu Guvernul Tatarascu. “Batranul PNL-ului” nu a ratat, insa, ocazia de a face o gluma legata de o musca, care l-a deranjat in timpul discursului, mentionand ca “PNL a mai avut probleme odata cu o musca, de alta natura, doar ca aceea a plecat singura”. La finalul seminarului sustinut la Scoala politica de la Targoviste, presedintele de onoare al PNL le-a impartit tinerilor cateva exemplare ale cartii sale - “Ce ati facut, Mircea Ionescu Quintus, in ultimii cinci ani?”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.