Reglarile de conturi intre social democratii din Comisia de Cod electoral pun in pericol reforma sistemului politic.
N-a durat nici macar trei zile. Dupa ce marti seara PSD a semnat, alaturi de celelalte formatiuni parlamentare, un acord pentru deblocarea dezbaterilor privind proiectul pentru introducerea votului uninominal in varianta Pro Democratia, ieri, pesedistii s-au certat intre ei la cutite si ameninta cu denuntarea protocolului. Deputatul PSD Anghel Stanciu a atacat in termeni duri acordul, iar colegul sau de partid Florin Iordache a facut si el unele afirmatii confuze referitoare la acest subiect. Ambii sint membri in Comisia de Cod electoral.

„Proiectul Pro Democratia este cea mai mare gogoasa servita poporului roman si presei. Nu este deloc un proiect de lege care sa se bazeze pe votul uninominal“, a afirmat Stanciu. El a mai spus ca in comisie va merge pe linia partidului, adica uninominal in doua tururi de scrutin (sistem utilizat intr-o singura tara europeana). Atragindu-i-se atentia ca vicepresedintele PSD Victor Ponta a semnat protocolul avind mandat din partea conducerii partidului, care a renuntat la proiectul invocat de Stanciu, acesta a fost categoric: „In aceasta situatie imi voi da demisia din comisie“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.