Refuzat in dorinta sa de a deveni prim-ministru, Mircea Geoana incearca sa obtina macar o guvernare in tandem, cu PD sau PNL. Intre timp, Grupul de la Cluj pregateste o varianta de guvern traspartinic de specialisti.
Mircea Geoana a avansat, ieri, la Timisoara, o varianta de compromis pentru formarea unui nou guvern, acceptand ca PSD sa guverneze alaturi de un alt partid. "PSD nu doreste sa faca in mod obligatoriu singur guvernul", a declarat el. "Eu am spus ca nu este vorba de dorinta noastra obligatorie de a fi PSD singurul care face guvernul, ci ca avem obligatia sa dam tarii un guvern competent si stabil. Presedintele Romaniei este liber sa faca ce doreste - sa intretina criza sau sa aduca stabilitatea, sa puna un guvern care sa fie la fel de slab si ca reprezentativitate in Parlament, si la competenta, precum este actualul, sau unul mai puternic si mai competent", a afirmat Mircea Geoana. In opinia presedintelui PSD, formarea unui nou guvern mai stabil si mai competent, "dupa ce actualul guvern va pica la motiunea introdusa de PSD", nu trebuie sa fie un subiect de ras.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.