Partidele se declara gata sa participe la alegerile pentru Parlamentul European. Nu au insa candidati.
Liderul PSD, Mircea Geoana, anunta triumfator pe 13 iulie, dupa sedinta Comitetului Executiv National, ca lista partidului la alegerile pentru Parlamentul European va cuprinde numele a trei dintre liderii centrali ai partidului. Trei nume notorii care vor avea sarcina „sa traga” lista PSD. Geoana i-a nominalizat pe Titus Corlatean, Cristian Diaconescu si Victor Ponta. Imediat dupa anuntul lui Geoana, presa a vehiculat ideea ca presedintele PSD intentioneaza de fapt „sa scape” de cei trei lideri prin izolarea lor departe de politica interna romaneasca. Mai ales ca cei trei par sa nu fi fost consultati in privinta acestei decizii. Toti trei refuza sa plece la Parlamentul European.

„Eu nu intentionez sa candidez pentru un post de parlamentar european. Am alte planuri politice”, spune vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu. „Nu voi candida. O sa sprijin partidul cu tot ce pot, dar nu voi candida. Cel putin nu pentru un loc eligibil”, declara si vicepresedintele Victor Ponta. Mai diplomat, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a dat si el de inteles ca nu prea ar dori sa plece la Bruxelles. „A fost doar o decizie de principiu ca sa candideze cei trei. Nu s-a luat inca o decizie finala. Daca pe lista va ramine acest grup, atunci are o logica si ma pot gindi sa candidez. Singur fiind nu prea are logica sa candidez”, spune Corlatean. Nici in legatura cu cel care va ocupa primul loc pe lista PSD nu s-a ajuns inca la o concluzie. Favoriti pentru locul intii sint fostul negociator-sef Vasile Puscas si actualul eurodeputat Adrian Severin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.