Mircea Geoana nu va conduce un viitor Guvern, formula de guvernare preconizata acum sau dupa alegerile parlamentare care vor urma, fiind PLD - PD, a declarat, in exclusivitate pentru Rompres, vicepresedintele PLD, Raluca Turcan.
Deputata nu vede posibil un guvern condus de liderul PSD, Mircea Geoana, pentru ca acesta are de rezolvat problemele din interiorul partidului sau. “Mircea Geoana are o problema majora de rezolvat: supravietuirea in propriul partid. Practic vorbind, Mircea Geoana va trebui sa treaca acest test nu in fata cetatenilor, ca orice om politic responsabil, ci in fata “profesorilor” sai din PSD, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase, Marian Vanghelie, care abia asteapta sa-i rastoarne “tronul de sef de partid”, a declarat Turcan. Vicepresedintele PLD nu crede ca social-democratii vor depune anuntata motiune de cenzura, dar, daca totusi o vor depune, “parlamentarii PSD vor fi primii care vor vota impotriva ei, pentru ca este clar pentru toata lumea ca presedintele Romaniei nu va numi drept viitor premier un personaj din grupul PSD - PNL, asa ca vom ajunge la anticipate”. Ea a anuntat ca PLD este pregatit sa guverneze si acum, avand oamenii potriviti. “Alaturi de PD - aceasta este viitoarea formula de guvernare care se va realiza dupa alegerile parlamentare viitoare. Alaturi de PSD, niciodata. Aceasta realitate a fost clar exprimata de opinia publica, prin studiile sociologice si se va reliefa si mai vizibil dupa alegerile pentru Parlamentul European, unde PLD doreste sa obtina un scor plasat intre 10%-15%”, a precizat Turcan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.