Marian Zlotea, reprezentantul PD in Consiliul National de Integritate a solicitat demisia lui Nicu Marcu, presedintele acestui for.
Pedistul sustine ca tematica si bibliografia concursului pentru ocuparea postului de presedinte al ANI au fost aprobate ilegal.

La sedinta in care a fost aprobata tematica au participat doar opt membri plini ai CNI si un supleant. Zlotea considera ca supleantul a votat in mod ilegal deoarece legea nu permite acest lucru. "Am solicitat domnului Nicu Marcu sa vina cu hartiuta din partea Senatului pentru votul supleantului, document pe care presedintele CNI nu l-a prezentat", a afirmat Zlotea. In plus, tematica si bibliografia au fost redactate in afara cadrului CNI de catre reprezentanta PNL, care le-a trimis prin mail celorlalti membri. Astfel, sustine Zlotea, membrii CNI nu au putut contribui la redactarea acestor texte. "PNL se grabeste sa acapereze si aceasta institutie, mascarada de care PD se distanteaza", a adaugat Zlotea, care a mai solicitat si prelungirea cu o saptamana sau doua a termenului de depunere a dosarelor pentru postul de presedinte al ANI. In replica, Nicu Marcu a afirmat ca Zlotea nu are decat sa solicite demiterea in scris, lucru care se poate intampla doar cu acordul a doua treimi din membrii Consiliului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.